Bonum Pankki aloittaa POP Pankkien keskusluottolaitoksena

Bonum Pankki aloittaa POP Pankkien keskusluottolaitoksena 7.2.2015. Bonum Pankin tehtävänä on tuottaa POP Pankeille keskusluottolaitospalveluja, joita ovat mm. maksujenvälitys - ja selvityspalvelut sekä treasury -palvelut.  Aikaisemmin keskuspankkipalvelut POP Pankeille tuotti Aktia, jonka rooli POP Pankkien maksujenvälityksessä nyt loppuu ja maksujenvälitys hoidetaan jatkossa itsenäisesti.

POP Pankkien yksityisasiakkaille keskusluottolaitospalveluiden tuottajan vaihdoksesta johtuvat muutokset ovat pieniä ja ne hoidetaan automaattisesti. Yritysasiakkaiden kohdalla uudistus tuo mukanaan muutoksia, jotka liittyvät yleensä kolmansien osapuolten tarjoamiin ohjelmistoihin kuten pankkiyhteysohjelmiin sekä verkkolaskuihin. Näistä on tiedotettu yritysasiakkaita erikseen. Yksi muutoksista on POP Pankit yksilöivän tunnuksen eli BIC –koodin muutos muotoon POPFFI22.

Bonum Pankki on POP Pankkiliitto osuuskunnan omistama sisäinen talletuspankki ja siellä työskentelee 12 maksujenvälityksen ammattilaista. ”Kaikki maksujenvälitykseen ja varainhankintaan tarvittavat palvelut POP Pankeille ovat nyt pystyssä ja odotamme innolla toiminnan täysimääräistä alkamista ja palvelun aloittamista”, kertoo Anders Dahlqvist, Bonum Pankin toimitusjohtaja.

Tiedustelut:

Bonum Pankki

Anders Dahlqvist, Toimitusjohtaja

Puhelin: 0500 440 031